Kettős szerepben - Le Carré kémregénye alapján készült sorozat a Dunán

Kettős szerepben, Duna TV
Kettős szerepben, Duna TV

Kettős szerepben címmel lesz látható John le Carré azonos című régényéből készült minisorozat a Duna TV-n

 

A Kettős szerepben alaptörténete

1979-ban Nyugat-Németországban egy palesztin terrorista, Michel és svéd barátnője, Anna Witgen bombát robbantanak egy izraeli diplomata lakásában, aminek a célzott személy helyett a diplomata nyolcéves kisfia lesz az áldozata.

Martin Kurtz, a Moszad veterán ügynöke azzal a küldetéssel érkezik Európába, hogy felszámolja a merényletért felelős, palesztin terrorista sejtet, amelynek vezetője Michel bátyja, Khalil. Nyomozásai során Kurtz felismerte Michelnek azt a módszerét, hogy idealista, európai fiatal nőket csábít el, akik aztán segítségére lesznek támadásainak végrehajtásában.

Kurtz kiszemel egy angol színésznőt, Charmian „Charlie” Rosst, hogy ő legyen Michel legújabb, immár fiktív szerelme, akin keresztül a terroristacsoport közelébe kerülhet. Charlie éppen a görög tengerparton élvezi a napsütést társulatának tagjaival, amikor megakad a szeme egy titokzatos idegenen, aki Gadi Becker, a Moszad beépített ügynöke.

 

Szereplők: Florence Pugh (Charlie/Charmian Ross), Michael Shannon (Martin Kurtz), Alexander Skarsgard (Gadi Becker), Moshonov Michael (Shimon Litvak), Clare Holman (Miss Bach), Kate Sumpter (Rose), Simona Brown (Rachel), Amir Khoury (Michel/Salim Al-Khadar)

 

A sorozat 8 részes

 

Kettős szerepben premier

Duna TV

2023. október 30., Hétfő 22:55 - 1. rész

 

fotó: Duna TV - Daro Film Distribution Gmbh

Tags: