Supernem: Weekend, mint egy sorozatba oltott képregény

Supernem
Supernem

Annyi kaland nincs is, mint a Supernem új nagylemezén

 

Eddig sem a kevés pörgésről vagy a szegényes fantáziáról volt híres a hazai poprock legvagányabb zenekara, a Papp Szabi vezette Supernem, de Weekend című új lemezük egyenesen olyan színes és fordulatos, mint egy sorozatba oltott képregény. Náluk tényleg egy nap egy év.

 

Kevés olyan szereplője van a magyar könnyűzenének, amiből olyan ösztönösen és szórakoztatóan árad a szabadság, mint a 2002-ben alakult Supernem. Papp Szabiék hatodik nagylemeze - ami négy évvel legutóbbi albumuk, a Túl a frekvencián után jelenik meg – fülbemászó, fordulatos és féktelen, látomásos és vallomásos, slágeres és öntörvényű.

A Weekend egy alig félórás szürreális rohanás: egy presszóból indulunk neki, taxiba ugrunk, találkozunk Péterfy Borival, közben villanykörte fák világítanak, a színpadokon félistenek és mutatványosok, az utcákon meztelen emberek menetelnek, a rajzolt égen meg papírsárkány repül. A betonnak dzsungel-illata van. Az órák csak percek, de úgy érzed, egy nap egy év.

„4 év telt el az előző lemez megjelenése óta és bár azóta is folyamatosan színpadon vagyunk, most először volt végre időnk pofozgatni, érlelgetni a dalokat. Nagyon élveztük a munkát, parádés házibuli-hangulatban vettük föl a lemezt. Ez nagyjából úgy nézett ki, hogy amikor épp nem a térdünket csapkodva röhögtünk, gyorsan felvettünk egy dalt. És talán ettől van, hogy az egész lemez vibrál, zakatol, pezseg, a dalok meg csak arról szólnak, amire minden nap ébredünk: hogyan éljünk túl derűvel, játékkal, röhögéssel, hogy meg tudjuk-e őrizni a szabadságunkat ebben a bűzösen fortyogó, erőszakos, mégis szikrázóan szép förtelemben” – mondja a lemezről Papp Szabi.

A lemezt, melynek producere Szakos Krisztián és a Supernem, a zenekar május 19-én Budapesten a szabadtéri Barba Negrában mutatja be, aztán természetesen elviszi a legnagyobb nyári fesztiválokra is. Többek közt a Fishing On Orfűre is, melynek fesztiválhimnusza az új Supernem-album Jelezz vissza című dala.

 

A Supernem Weekend című új nagylemeze az alábbi digitális linkeken már elérhető:

Deezer: http://www.deezer.com/album/61465532

iTunes: https://itunes.apple.com/hu/album/weekend/1372693126

Spotify: https://open.spotify.com/album/5GeqkwPc6JCKjBRIibjrKl

Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLxw88qYBcB6EmCOpfNaV5SigZMpV6Rezh

 

 

Tags: