Amerikában már hasít a Hajnalcsillag

Pierce Brown
Pierce Brown

Pierce Brown Vörös lázadás-trilógiájának befejező kötete sikeresen nyitott Amerikában. Mi is nagyon várjuk már magyarul.

 

Egy héttel ezelőtt jelent meg Pierce Brown Vörös lázadás-trilógiájának az utolsó része, a Morning Star (Hajnalcsillag), ami mostanra a The New York Times bestseller listáinak az élére állt keménytáblás, kombinált print és e-könyv kategóriában, így a héten a legtöbbet eladott és legtöbbek által olvasott könyv az USA-ban.

 

Sok kritikus a Vörös lázadás-trilógia hatását a könyvpiacon ahhoz hasonlítja, amit a Star Wars vitt véghez a filmvilágban. Brown az első részért 2014 végén az olvasók szavazatai alapján elnyerte a legnagyobb nemzetközi könyves közösségi oldal, a Goodreads díját a legjobb elsőkönyves szerző kategóriában, majd ezt követően az Arany háború című folytatással megismételte az első rész sikerét, sőt, jócskán túl is szárnyalta: ismét elnyert érte egy Goodreads-díjat, ezúttal már a legjobb sci-fi kategóriában.

A sorozat Magyarországon is nagy népszerűségnek örvend, a Hajnalcsillag várhatóan a Könyvhétre jelenik meg magyarul.

Hollywoodban már dolgoznak a Vörös lázadás megfilmesítésén, Marc Forster (Én, Pán Péter, Papírsárkányok, James Bond: A Quantum csendje, Z világháború) fog a rendezői székben ülni.

 

Tags: